LISTOPAD

20.11.2017-24.11.2017

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek
 PONIEDZIAŁEK

Chleb (2) z masłem (7), szynką pieczoną, papryka, szczypior,

kakao (7)

jabłko

I danie: Zupa grochowa z wkładką z kiełbasy z zieleniną

 II danie: Racuchy z jabłkiem (2), z jogurtem greckim(7),

woda z cytryną
marchewka do chrupania

jogurt owocowy (7)

WTOREK

Kanapka (2) z masłem (7), żółtym serem(7), pomidorem i ogórkiem,

kawa inka na mleku (7)

gruszka

 

I danie: Krupnik ryżowy z zieleniną

 II danie: Ziemniaki, filet z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej i marchwi jabłka

woda z cytryną i miodem

 banan
ŚRODA

Bułka (2) z masłem (7) dżemem truskawkowym lub  twarogiem (7)

mleko (7) 

jabłko

 I danie: Zupa jarzynowa z zieleniną

II danie: Kasza jęczmienna, pulpety w sosie pomidorowym, pomidory z cebulą

kompot jabłkowo-gruszkowy

 ciasteczko kokosowo-owsiane, jabłko
CZWARTEK

Zupa mleczna (7) z płatków kukurydzianych, chleb (2) z masłem(7), pasta z twarogu, szczypior, papryka, pestki dyni

herbata owocowa

gruszka

 I danie: Zupa ogórkowa zieleniną

II danie: Ziemniaki, filet z miruny (5), surówka z kapusty kiszonej, marchwi i żurawiny

kompot cytrynowy

chrupki kukurydziane, jabłko

PIĄTEK

Chleb (2) z masłem(7) , jajkiem (4), ogórkiem, pomidorem papryka,szczypior

kakao (7)

gruszka

 I danie: Kapuśniak  z zieleniną, wkładka z kurczaka

II danie: Kluski śląskie(2) z twarogiem (7), surówka z marchwi i jabłka, morela

woda z cytryną

sok owocowy

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Miejskie Przedszkole nr 3 w Hrubieszowie © 2013. Wszystkie Prawa zastrzeżone.

Redaktorzy: Wioletta Wolanin, Małgorzata Pasieka, Jolanta Mazurek; Opieka techniczna: Adam Skrzyński - Kontakt

:: SAAK Hrubieszów :: LubieHrubie.pl Hrubieszowska Gazeta Internetowa Hrubieszowska.pl :: Lepsza Strona Regionu

Nie lubimy spamu!! 

Zaloguj sie