MARZEC

09.03.2020-13.03.2020

 

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek
 PONIEDZIAŁEK

 Kanapka z masłem (2,7), polędwica sopocka, papryka szczypior

kakao (7)

jabłko

I danie: Zupa grochowa z kiełbasą i z zieleniną

II danie: Ryż wypiekany z jabłkiem i ze śmietaną  (2,7)

kompot jabłkowy

jogurt owocowy (7), cebularz (2) 

 WTOREK

Kanapka z masłem (2,7) żółty ser (7), pomidor, szczypior, pestki dyni

kawa na mleku (7)

 

I danie: Krupnik jęczmienny z zielenina

II danie: Ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane , marchewka

kompot cytrynowy

 banan

ŚRODA

Bułka z ziaren z masłem (2,7), dżem niskosłodzony-malinowy, twaróg, mleko (7)

jabłko

 I danie: Zupa pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym (2)z zieleniną

II danie: Kasza gryczana (2), gulasz z piersi indyka, ogórek kiszony

kompot jabłkowy

mandarynka, 

CZWARTEK

Zupa mleczna z płatków kukurydzianych (2,7), chleb z masłem (2,7), pasta z twarogu (7), pomidor, szczypior, ziarna słonecznika

 

I danie: Zupa jarzynowa z zieleniną

II danie: Ziemniaki, filet z miruny, surówka z kapusty kiszonej

kompot cytrynowy

 mus Kubuś
PIĄTEK

 Kanapka z masłem (2,7) szynka pieczona,  papryka, szczypior, ketchup

kakao (7)

I danie: Barszcz czerwony z fasolą z zieleniną

II danie: Kopytka z serem (2, 7), roszpunka z sosem czosnkowym

kompot jabłkowy

jogurt pitny (7), chrupki kukurydziane

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Miejskie Przedszkole nr 3 w Hrubieszowie © 2013. Wszystkie Prawa zastrzeżone.

Redaktorzy: Wioletta Wolanin, Małgorzata Pasieka, Jolanta Mazurek; Opieka techniczna: Adam Skrzyński - Kontakt

:: SAAK Hrubieszów :: LubieHrubie.pl Hrubieszowska Gazeta Internetowa Hrubieszowska.pl :: Lepsza Strona Regionu

Nie lubimy spamu!! 

Zaloguj sie