WRZESIEŃ

 16.09.2019-20.09.2019

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek
 PONIEDZIAŁEK

 Kanapka z masłem (2,7), polędwica sopocka, pomidor, szczypior

kakao (7)

jabłko

I danie: Zupa grochowa (2) z kiełbasą schabową i z zieleniną

II danie:  Naleśniki z serem (2,7) i z jogurtem waniliowym (7) lub dżemem truskawkowym

kompot cytrynowy

 jogurt owocowy (7), cebularz (2)

 WTOREK

Kanapka z masłem (2,7), ser żółty (7), pomidor, papryka i szczypior

kawa inka na mleku (7)

I danie: Krupnik jęczmienny z zieleniną

II danie: Ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane, mizeria ze śmietaną (7)

kompot cytrynowy

 banan

ŚRODA

 Bułka z masłem (2,7), miodem, twarogiem (7)

mleko (7)

jabłko

 I danie: Zupa jarzynowa z zieleniną

II danie: Ziemniaki, kapusta duszona z mięsem i kielbasą

kompot jabłkowy

brzoskwinie, chałki czekoladowe

CZWARTEK

 Zupa mleczna z płatków kukurydzianych (2,7), chleb z masłem (2,7), pierś z indyka, papryka i szczypior


I danie: Zupa ogórkowa z zieleniną

II danie: Ziemniaki, filety z miruny (5), surówka z pomidorów i cebuli, rukola

kompot jabłkowy

 wafel ryżowy, gruszka
PIĄTEK

 Kanapka z masłem (2,7), pasta z tuńczyka (5), kukurydzy i cebuli

herbata owocowa z miodem (7)

jabłko


 I danie: Kapuśniak z wkładką mięsną z kurczaka i zieleniną

II danie: Ryż (2), wypiekany z jabłkami i ze śmietaną (7)

kompot cytrynowy

 pasztecik z serem i jabłko

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Miejskie Przedszkole nr 3 w Hrubieszowie © 2013. Wszystkie Prawa zastrzeżone.

Redaktorzy: Wioletta Wolanin, Małgorzata Pasieka, Jolanta Mazurek; Opieka techniczna: Adam Skrzyński - Kontakt

:: SAAK Hrubieszów :: LubieHrubie.pl Hrubieszowska Gazeta Internetowa Hrubieszowska.pl :: Lepsza Strona Regionu

Nie lubimy spamu!! 

Zaloguj sie