STYCZEŃ
21.01.2019-25.01.2019

 

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek
 PONIEDZIAŁEK

Kanapka z masłem (2,7), polędwicą sopocką, pomidory i papryka

kawa na mleko (7)

jabłko

I danie: Zupa grochowa z kiełbasą z zieleniną

II danie: Makaron pełnoziarnisty z truskawkami i ze śmietaną (2,7),

kompot jabłkowy

  cebularz, jogurt owocowy

 WTOREK

Kanapka z masłem i żółtym serem (2,7), pomidor i szczypior

kakao (7)

gruszka

I danie: Krupnik jęczmienny z zieleniną

II danie: Ziemniaki, filet z miruny, surówka z kapusty kiszonej i marchwi

woda z cytryną i miodem

 banan

ŚRODA

Bułkaz masłem (2,7) i miodem, twarogiem

mleko (7)

jabłko

 I danie: Zupa jerzynowa z zieleniną

II danie: Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony

kompot cytrynowy

 

 mandarynka,

CZWARTEK

Zupa mleczna z płatkow kukurydzianych (2,7), chleb z masłem, jajkiem, papryka, szczypior (2,4)

herbata

jabłko

I danie: Rosół z makaronem i z zieleniną

II danie: Ziemniaki, porcja kurczaka w warzywach, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka

woda z cytryną

ciastka owsiane,

gruszka

PIĄTEK

 Kanapka z masłem (2,7), pierś z indyka, papryka, szczypior

kawa inka na mleku (7)

 I danie: Barszcz czerwony z wkładką mięsną

II danie: Pierogi z serem i ze śmietańą, (2,7) marchewka z jabłkiem

kompot cytrynowy

 sokuś Multiwitamina,

jabłko

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Miejskie Przedszkole nr 3 w Hrubieszowie © 2013. Wszystkie Prawa zastrzeżone.

Redaktorzy: Wioletta Wolanin, Małgorzata Pasieka, Jolanta Mazurek; Opieka techniczna: Adam Skrzyński - Kontakt

:: SAAK Hrubieszów :: LubieHrubie.pl Hrubieszowska Gazeta Internetowa Hrubieszowska.pl :: Lepsza Strona Regionu

Nie lubimy spamu!! 

Zaloguj sie