STYCZEŃ

27.01.2020-31.01.2020

 

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek
 PONIEDZIAŁEK

 Kanapka z msłem (2,7), scha pieczony, pomidor i szczypior

kakao (7)

jabłko

I danie: Zupa grochowa z kiełbasą i z zieleniną

II danie: Makaron pełnoziarnisty z truskawkami i ze śmietaną (2,7) 

kompot jablkowy

 jogurt owocowy (7), cebularz (2)

 WTOREK

Kanapka z masłem (2,7) żółtym serem (7), pomidor, szczypior, pestki dyni

kawa na mleku (7)

gruszka

I danie: Krupnik jaglany i z zielenina

II danie: Ziemniaki kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka, pestki dyni, żurawina

kompot jabłkowy

 banan

ŚRODA

Bułka z masłem (2,7), dżemem niskoslodzonym, twarogiem, mleko (7)

jabłko

 I danie: Zupa pomidorowa z makaronem z zieleniną

II danie: Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z pomidorów i cebuli

kompot cytrynowy

mandarynka, wafel ryżowy

CZWARTEK

Zupa mleczna z płatków kukurydzianych (2,7), chleb z masłem (2,7), ser żółty (7) papryka i szczypior, pestki dyni

herbata owocowa

jabłko

I danie: Barszcz biały z jajkiem (4) z zieleniną

II danie: Ziemniaki, filet z miruny, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka, ziarka słonecznika

kompot jabłkowy

 sokuś multiwitamina, chrupki kukurydziane, czekoladowe
PIĄTEK

 Kanapka z masłem (2,7) pierś z indyka, ogórek, szczypiorek, papryka

kawa na mleku (7)

I danie: Kapuśniak z wkładką mięsną z kurczaka z zieleniną

II danie: Kluski śląskiei z twarogiem (2,7), surówka z rukoli z sosem czosnkowym

kompot cytrynowy

gruszka

maślanka owocowa, chrupki kukurydziane, kręcone

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Miejskie Przedszkole nr 3 w Hrubieszowie © 2013. Wszystkie Prawa zastrzeżone.

Redaktorzy: Wioletta Wolanin, Małgorzata Pasieka, Jolanta Mazurek; Opieka techniczna: Adam Skrzyński - Kontakt

:: SAAK Hrubieszów :: LubieHrubie.pl Hrubieszowska Gazeta Internetowa Hrubieszowska.pl :: Lepsza Strona Regionu

Nie lubimy spamu!! 

Zaloguj sie