MARZEC
18.03.2019-22.03.2019

 

Dzień Śniadanie Obiad Podwieczorek
 PONIEDZIAŁEK

Kanapka z masłem (2,7), szynką pieczoną,  szypior, ketchup

kakao (7)

I danie: Zupa fasolowa z kiełbasą z zieleniną

II danie: Makaron z truskawkami (2,7), ze śmietaną

kompot cytrynowy

 cebularz (2), jogurt owocowy (7)

 WTOREK

Kanapka z masłem, żółtym serem (2,7), pomidor i szczypior

kawa na mleku (7)

jabłko

I danie: Krupnik jaglany z zieleniną

II danie: Ziemniaki, filet z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka

sok jabłkowy

 banan

ŚRODA

Bułka z masłem (2,7), dżemem i twarogiem (7)

mleko (7)

jabłko

 I danie: Zupa pomidorowa z makaronem  (2) z zieleniną

II danie: Kasza gryczana, gulasz wieprzowy,suówka z rukoli z sosem czosnkowym

woda z cytryną

 pomarańcza

CZWARTEK

Zupa mleczna z płatkow kukurydzianych (2,7), chleb z masłem, pierś z indyka, pomidor, szczypior


I danie: Rosół z makaronem (2) i zieleniną

II danie: Ziemniaki, porcja kurczaka w warzywach, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka

kompot  cytrynowy

jabłko, ciastko kokosowo-czekoladowe

PIĄTEK

 Kanapka z masłem (2,7) z pastą z tuńczyka i kukurydzą, szczypior, herbata owocowa

kakao

 I danie: Barszcz czerwony z wkładką mięsną

II danie: Kopytka z serem (2,7), surówka z marchwi i pora

sok z gruszki

 mus Kubuś, chrupki kukurydziane

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Miejskie Przedszkole nr 3 w Hrubieszowie © 2013. Wszystkie Prawa zastrzeżone.

Redaktorzy: Wioletta Wolanin, Małgorzata Pasieka, Jolanta Mazurek; Opieka techniczna: Adam Skrzyński - Kontakt

:: SAAK Hrubieszów :: LubieHrubie.pl Hrubieszowska Gazeta Internetowa Hrubieszowska.pl :: Lepsza Strona Regionu

Nie lubimy spamu!! 

Zaloguj sie